-
- Yıkama işlemine tabi tutacağınız giysilerinizdeki fermuarları tam olarak kapatınız, kürsörü kilitleyiniz ve giysinizi ters çeviriniz.
- Giysilerinizi, 30 °C - 50 °C sıcaklık arasında yıkayınız.
- Uzun süre bekleyecek olan fermuarlarınızı, poşet içinde ve rutubetsiz ortamda bekletiniz.
- Yeni fermuar dikilmiş ürünlerinizi, buharlı ütü ve presleme işleminden sonra soğutup ambalajlayınız.
- Separe fermuarlarda, karşılıklı şeritleri birbirine karıştırmayınız. (Ton farkı, desen farkı veya boy farkı olabilir.)
- Boyalı kürsörlerin yıkanmasında kimyasal madde kullanmayınız ve yıkama kazanında yeterli miktarda ürün bulundurunuz.
- Pres ütülerde fermuarlarınızın üzerine aşırı derecede vurulmamasına özen gösteriniz.
- Kumaşla fermuarınız arasına, kürsörün rahatça hareket edeceği kadar mesafe bırakınız.
- Fermuarınız kumaşa dikilirken, fermuarın metal kısımlarına iğne değdirmeyiniz. Aksi halde, iğne kırabilir ve stoplar arasına sıkışan iğne yaralanmalara sebep olabilir.
- Fermuarlarınızı dikiş makinesinde dikerken fermuar şeridinizi kesmeyiniz, fermuar şeridiniz dokuma bir kumaş olduğundan sökülme ihtimali yüksektir.
- Fermuarlarınızı açıp kapatırken kürsöre iplik veya kumaş takılmaması için dikkatli hareket ediniz. Bu gibi durumlarda özellikle kuvvet kullanmayınız. Aksi halde, sorun daha da kötüleşebilir.
- Kürsöre iplik veya kumaş takılması durumunda, kürsörü geri çekiniz. Sıkışan iplik veya kumaşı kurtarınız.
- Kürsörün rahat bir biçimde açılıp kapanması için fermuarın dişlerine parafin uygulayınız. Ütüleme işlemi yaparken fermuar ile temas eden kısımlar üzerine bir bez veya kağıt koyarak kumaşın lekelenmesine mani olunuz.
- Fermuarlarınızın hasar görmemesi için fermuarlarınızı tamamen açtıktan sonra giyiniz veya çıkarınız. Aksi takdirde dişler, alt stop veya kürsör üzerine aşırı yük biner ve fermuarınız hasar görebilir.